torstai 10. lokakuuta 2013

Elämäni Eläimet /Haaste

Sain Mellalta tälläsen haasteen jossa kertoa tärkeistä eläimistä elämänsä aikana.Mulla se painottuu pelkkiin kissoihin ja saatte tyytyä kameralla valokuvista räpsittyihin kuviin noissa vanhemmissa kisuissa.Eihän meillä tuohon aikaan ollut kunnon kameraa saatikka tietokoneita.Myöskään tarkkoja tietoja ei mulla valitettavasti muistissa vanhemmista kissoista.Toivottavasti kuitenki jotain saatte tästä irti.

Säännöt:
1. Etsi kuvat elämäsi eläimistä eli edesmenneistä ja nykyisistä.
2. Kerro esim. milloin elänyt, rotu, nimi, muistoja ja muuta mitä mieleen pälkähtää.
3. Lähetä haaste muille eläinrakkaille!
(Lainasin tän mella sulta ku en jaksanu kirjottaa =))Dooris Maatiaskissa (kuvassa tuo ruskea raitainen kissa)
Syntynyt:Jotain 1980 luvun alkupuolella ei tarkempaa tietoa
Kuollut:Katosi kun olin aika pieni joten tämäkin vuosi kateissa mutta jotain 80 luvun loppupuolta veikkaan

Harmittaa kun dooriksesta ei yhtään parempaa kuvaa mulla olemassa ,mutta ei siihen aikaan aatellu asioita vaan joskus sai lainata äidin ikivanhaa kameraa .

Dooris oli lähinnä mun kissa ja olin erittäin surullinen kun se katosi.Myös tuohon kuvaan liittyy muistoja kun tekivät molemmat yhtä aikaa pentuja ja karvinen(kuvan musta/valkea kissa )yritti omia noita dooriksen pentuja.Se tosissaan luuli et ne oli hänen vaik näkeehän ettei ne ollut.

Karvinen Maatiaiskissa (sama kissa ylemmässä kuvassa dooriksen kanssa)

Syntynyt:1980-81 tarkkaa vuotta en osaa sanoa
Kuollut:Sekin hieman hämärän peitossa muistelen et vuosi 96 tai 97

Muistan kun alettiin puolison kanssa seurustella ja totta kai kissat oli tottuneet nukkuun saman peiton alla mun kanssa niin sitten meidän piti mahtuu 2 kissaa ja 2 ihmistä yhden peiton alle.Ihmettelen vieläki miten tuo ollut mahdollista ku nykyään puolisonki kans eri peitot vaik ei kissaa =)

Karvinen oli myös laiskempi kuin emonsa eikä ikinä tullut rannalle mukaan jos menin onkimaan kaloja.Odotti saalista sitten pihalla ja samoin hiirten kanssa ei pydystänyt vaan emonsa haki sille.Oikea prinsessa  jolla palvelijat heh =)
Mummo Maatiaskissa
Syntynyt: vuonna 76-77 en ihan tarkkaan tiedä ennen kuitenki veljeni syntymää joka synty 78
Kuollut:Muistikuva olis 1998

Aika erikoinen nimihän sillä oli,mut kysyin kerran sitä äidiltä ja ei osannu selittää kummemmin ku et aina oli sanottu vaan mummoksi.Mummo kissa oli siis edellä mainitus karvisen emo.Ihana rauhallinen kissa ja palveli aina karvista kuin pikkulasta.

Muistan tuon kuoleman selvästi äitini tuli herätteleen aitasta,jossa kesäisin nukuin.Mummo oli löytynyt kuolleena puoliksi leikkimökin alta.Kissoillahan tapana pyrkiä piiloon kuolemaan jos mahdollista.Haudattiin se sitten isän ja äidin kanssa lempipaikalle jossa aina tähysti hiiriä.
Nippe Norjalainen Metsäkissa

Syntynyt: 1999
Kuollut: 2011

Muistan kun muutettiin puolison kanssa yhteen ja hän oli sitä mieltä ettei mitään eläintä hankita.Sitten yx kerta sanoi et mennään yhden kaverin luona käymään ja kun saavuttiin sinne nii omistaja sanoi et ai te tulitte sitä kissaa hakeen.Olin ihan ihmeissäni ja tietty onnessaan.Niinpä nippe lähti siis meidän mukaan <3

Nipellä oli aika itsepäinen luonne ja osittain ehkä siitä kun hemmottelin ja annoin paljon periksi sille.Se oli meidän lapsi kun ei ollut muutakaan.Meille molemmille otti koville kun nippe sairastui vakavasti ja jouduin viemään piikille.Kauhee ikävä  vieläkin ja kyyneleet silmissä nyt kirjotan tätä loppua.Meidän piti puolison kanssa mennä yhdessä viemään piikille,mutta ei hän vaan kyenny mukaan koska tää oli kauhee paikka molemmille.Nippe haudattiin kotipaikkakunnalleni lappiin,koska ei täällä kaupungissa oikein muuta kuin eläinten hautausmaa tai tuhkaus.En tykkää ajatuksesta polttaa eläintä tai ihmistä.Nippe pääsi mummolaan lepään,jossa rakasti aina ulkoilla ja näin ollen voin aina kesällä käydä haudalla ja tietty äitini pitää siitä huolta.

Kaikki kissat ovat olleet mulle tosi rakkaita ,mutta erityisesti rakkain nippe <3


Haastan tähän:
Maarit
Liisa
Eve
Erika
Heidi

Ja kaikki muutkin eläinrakkaat saa tehdä.Linkatkaa jos teette luen mielelläni =)


7 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja kissoja! <3 Otan osaa, viimeiseen tekstiin. :( On varmasti ollut kova paikka! En voi kuvitellakkaan... Mukava kun toteutit haasteen ja kerroit elämäsi kissoista! <3
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mella <3 Nyt pitää vähän siivota nii saa ajatukset muualle ja kun viikonloppu menee messuilla

   Poista
 2. Nipessä tosiaan samoja piirteitä kun Jupiterissa. :) ja täältä myös osan otot, niin surullista :( <3

  VastaaPoista
 3. Oi ♥ ihania kissoja ollut sulla :)

  VastaaPoista
 4. Voiii, miten ihania <3

  Hehe, 2 ihmistä ja 2 kissaa samassa sängyssä :D:D

  Toi on muuten tosi ihana kuva susta ja Mummosta :)

  VastaaPoista