maanantai 22. lokakuuta 2012

Omenapiirakka resepti

Muutama teistä oli halukas saamaan reseptin, jota käytin piirakan tekoon .Päätin laittaa sen sit tänne ,nii kaikki halukkaat saavat sen .

Resepti on vanhasta mildan /vaasan yhteisestä reseptivihkosesta.

Pohja :
4 munaa
2dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl sulatettua margariiniä
1dl maitoa

Päälle : 6-8 omenaa

Reseptiin myös toscakuorrutus jos joku haluu kokeilla ,ite en oo kokeillu

Kuorrutus : (ei siis pakollinen )
100g margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
11/2 dl sokeria
1/2 dl maitoa
100g mantelirouhetta

Valmistus :
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
2.Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ,sulatetty,jäähdytetty margariini  ja maito .
Sekoita sen verran ,että aineet tasoittuvat
3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (koko n 30x35cm)
4.Kuori ja lohko omenat .Lado omanalohkot taikinan päälle
5.Paista piirakkaa  225 noin 10 minuuttia keskiosassa ,jos teet toscakuorrutuksen muuten hieman pidempään kunnes on kullanruskea arvioisin ite n 15-20 min

Piirakka valmis  =) Tai sitten jatkat jos valitsit kuorrutuksen

6. Sulata kuorrutusta varten kattilassa margariini ,lisää joukkoon vehnäjauhot,sokeri,maito .Anna seoksen kiehahtaa koko ajan sekoittaen ,Sekoita joukkoon mantelirouhe .
7. Levitä seos ohuena nauhana puolikypsän piirakan pinnalle (paistoit siis aluksi 10min piirakkaa)
8. Tasoita tarvittaessa varovasti lastalla
9. Paista piirakkaa uunin ylimmällä tasolla vielä n 10-12 min

Sitten valmis omena-toscapiirakka

Kertokaa jos kokeilette kuorrutusta ???

Sama resepti sopii myös marjapiirakan leivontaan !!

Kysykää jos tulee jotain epäselvää



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti